Tel.: 06 33972441

Mogelijkheden geboortekaartjes

En dan is het bijna zover!

Je bent zwanger en als jullie kindje straks geboren is, wil je dit natuurlijk aan iedereen laten weten! Maar het liefste wel in je eigen stijl en op een bijzondere manier.

KaartenSet_KaartvanHout2

Hoe gaat dat nu precies, een geboortekaartje uitzoeken en bestellen? Wanneer kun je deze het beste bestellen en wat zijn goede tips?

Mogelijkheden houten geboortekaartjes:
– een houten kaartje full colour bedrukt (1 mm dik berkentriplex, of dikker).

Houtenkaartje 1 of 2 mm dik

Houtenkaartje 1 of 2 mm dik

– een houten kaartje gelaserd, met de tekst gelaserd (1 mm dik berkentriplex) , de naam kan eruit worden gesneden en je kunt zelfs een 3-d kaart bestellen (in de vorm van een olifantje bijvoorbeeld).

De basisformaten zijn 9×1,35 cm of 10×15 cm, beide met afgeronde hoekjes.
Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor 13×13 cm of 10×20 cm met rechte hoekjes.
Andere formaten in overleg.

Mogelijkheden geboortekaartjes gedrukt op Papier of Karton:

– een papieren geboortekaartje full colour bedrukt op mooi dik papier.
Een enkele kaart met afgeronde hoekjes of een dubbele kaart op ieder formaat is dit mogelijk.

– een kartonnen geboortekaartje in 1,2 of 3 kleuren bedrukt met zeefdruk. Op dik grijs of wit karton. Dit kan ook met Fluor kleuren worden bedrukt.

Hoe kun je het beste een geboortekaartje uitzoeken?
Je kunt al vroeg in je zwangerschap gaan nadenken wat je leuk vindt, en een keuze maken of je een papieren of houten kaartje wilt of iets anders. Misschien heb je al een ontwerp in je hoofd en heb je mij alleen nog nodig om dit voor je te maken. Ik kan je hierbij helpen als je er niet uitkomt. Ik ontwerp zelf maar kan jou ook helpen jou idee/ontwerp te digitaliseren.

Heb je een leuk ontwerp gezien in mijn Collectie? Eigenlijk zijn al mijn kaarten maatwerk, vandaar dat ik mijn kaarten niet in een webwinkel kan plaatsen (teveel mogelijkheden). Ik pas al mijn ontwerpen aan naar wens, ik kan bijna alle tekeningen aanpassen of  een nieuwe tekenen. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden. Dus ook mijn collectiekaarten zijn volledig aanpasbaar!

Welke tekst zet je precies op het geboortekaartje?
Allereerst natuurlijk jullie adresgegevens met of zonder mobiele nummer(s) en email. Misschien heb je een speciale site gemaakt vergeet deze dan ook niet. Of het adres van de nieuwe facebookpagina van je kindje waar je alle foto’s opzet (uiteraard staat je zwangere buik en de eerste foto’s van de kleine er al op als de mensen jullie kaartje ontvangen).

Dan nog alle gegevens van je baby: Voornaam (of voornamen), evt. de achternaam, de geboortedatum, en naar keuze: tijd, gewicht, lengte (als dit gemeten wordt) en/of sterrenbeeld.

En heb je al nagedacht over een leuke zin, regel, stukje songtekst of een mooi gedichtje?
Vindt je dit te suf of te standaard maar wil je wel iets extra’s qua tekst?
Dan is het ook heel leuk om een stuk of drie mooie steekwoorden te kiezen, bijvoorbeeld:

Lief

Prachtig

Stoer

Wat voor ontwerp?
Wil je een strak, simpel ontwerp of vindt je het leuk om de hele familie getekend erop te zetten?

Het op maat tekenen van kaartjes is 1 van mijn specialiteiten en vind ik heel leuk om te doen :).

Aan de hand van foto’s en het telefonisch doorspreken van jullie wensen, teken ik rustig iedereen (inclusief de hond, huis, boerderij, stukje omgeving, de schommelstoel uit de babykamer etcetera) na zodat jullie een super persoonlijk ontwerp krijgen. Dit kan in cartoonachtige stijl of heel realistisch.

Je kunt ook eens kijken bij mijn gepersonaliseerde kaartjes dit is een kaartje die ik persoonlijk maak door jullie stoel, knuffel en oudere kindje te tekenen.

Wanneer kun je het beste de kaartjes bestellen?
Je hoeft echt niet te wachten tot de laatste maanden (tenzij je het kaartje lekker tijdens je verlof wilt regelen) want hoe sneller je besteld, hoe meer tijd er is om het ontwerp helemaal naar wens te maken, een mooie passende envelop uit te zoeken en een proefdruk te ontvangen.

De enveloppen kun je het beste van te voren schrijven of plakken zodat deze klaar liggen.

En als jullie kaartje helemaal naar wens is en klaar staat tot jullie kindje is geboren, kan dit punt ook lekker van je lijstje af.

Andere goede tips?
Ik adviseer altijd om 10 tot 15 kaarten extra te bestellen voor de mensen die je vergeet (bijvoorbeeld de kapper die vraagt om een kaartje als de kleine er is, de kraamhulp, de vergeten kennis die wel heel lief een kaartje stuurt etc).

Ook leuk is om je kaartje te vergroten tot een poster om voor het raam te hangen of een vergroting op hout te laten maken. En sinds kort is het ook mogelijk om een fotoblok bij mij te bestellen!

Zo heb je een stijlvolle en mooie manier om iedereen te laten weten dat jullie kindje er is!

Als je vragen hebt, mail of bel me gerust!

I love wood! U2?Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Back To Top